Rengeteg oldal kínál ingyen minőségi stock fotókat, de több év tartalomgyártás után feltűnő, hogy egy adott témában mindenhol ugyanazokkal az illusztrációkkal találkozunk. A káros hatást talán nem is kell ecsetelni: ha spórolunk ezen a költségen, akkor minőségi posztjainkat ugyanolyan felvételekkel tesszük vonzóbbá, mint sokan mások alacsonyabb színvonalú bejegyzéseiket.

Ha tehát igazán profi megjelenéssel szeretnénk kitűnni a tömegből, érdemes pénzt áldozni a képekért. Erre sok drága, és egy meglepően olcsó megoldás létezik – utóbbi a Freepik. Eddig az Unsplash, a Pixabay és a Pexels triója minden igényemnek megfelelt, de a szövegírás, és általában az online marketing témakörében unalmasnak és szűknek éreztem a kínálatot. Ezzel szemben a Freepiken az okoz fejtörést, hogy a sok szuper fotó és grafika közül melyiket válasszam.

Ránézésre ezt nem is gondolnánk, ugyanis az ingyenes választék kiábrándító, de ha fizetünk – mindössze havi 10 eurót (!) –, akkor fantasztikus gyűjteményt kapunk. Ezért az összegért napi száz letöltés engedélyezett, vagyis havonta háromezer kép is beszerezhető, míg máshol örülünk, ha egyet kapunk ennyi pénzért. Nem is kell örökké fizetni a havi díjat, hiszen pár hónap aktív használattal olyan archívumot lehet létrehozni, amellyel akár egy életre megoldjuk a stock fotók problémáját.

A felhasználóbarát felületen praktikus szűrőkkel ellátott kereső áll rendelkezésre, a legjobb találatokat pedig lájkolással és gyűjteményekbe rendezéssel is el lehet menteni, hogy a fiókunkban később könnyen megtaláljuk. Bőven megér egy próbát.